Pinned toot

Since I moved to my own instance, here a
Re
Hi all, geographer from the Netherlands here! Love exploring the world, especially by train and by bicycle touring. Learning Chinese, ditched Windows for Linux ten years ago. and IT is combined in my daily job: application manager.

Bij een fietsvakantie zijn ogenschijnlijk pietluttige zaken onmisbaar. Ben m'n spin (elastiek met metalen haken) kwijt. Essentieel om tent aan bagagedrager te bevestigen. Nieuwe besteld, wordt als alles goed gaat op tijd voor mijn vertrek thuisbezorgd.

M'n Garmin raakt weer eens helemaal van slag, er is overlap tussen de afzonderlijke OpenCycleMap-bestanden van Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Nu die van Duitsland maar uitgebreid met losse tegels. garmin.openstreetmap.nl

gpx-bestandjes aan het maken voor mijn fietstocht naar Hongarije/Servië/Roemenië. Mijn garmin is heel fijn, maar kan geen lange routes aan, dus gpx van europafietsers.nl/fietsroutes/ … werkt niet. Heb ook de bijbehorende routeboekjes gekocht, maar in de praktijk vind ik mijn Garmin Edge 810 handiger voor het navigeren.

Blitzortung, ook een nuttige app voor tijdens mijn fietsvakantie.

Nice documentary about sustainable . In German or French with English, Spanish or Polish subtitels.
arte.tv/de/videos/086138-035-A

This critisism on bad public services is justified, however when tourists start requiring all kind of things because they paid tourism tax, I think they should better visit Disneyland instead.
theguardian.com/world/2019/apr

"En die crisis ís ook helemaal geen zaak van ‘nationale identiteit’ en dat soort flauwekul, zegt Judah, maar een kwestie van een ‘goed functionerende lokale overheid’. Die controleert of mensen minimumloon krijgen. En huizen niet volgepropt zijn."
decorrespondent.nl/9402/is-rot

Teruggefiets naar Castricum en daar trein terug naar huis. Toch nog 90 km met flinke tegenwind over heuvelige paadjes door de duinen. Was ook niet echt in goede conditie, voor de allereerste keer kramp in mijn benen gehad tijdens fietsen😱

De duinen bij Castricum zijn in tegenstelling tot de duinen bij Katwijk dichtbegroeid.

Fietstocht richting Den Helder via fietsroute LF1b, nu in de duinen bij Katwijk.

Vandaag met de telepherique van Jounieh naar Harissa geweest, 530 meter omhoog in enkele minuten. Prachtig uitzicht over de kust ten noorden van Beiroet. Bovenop de berg staat een groot beeld van "Notre dame de Liban", naast een modernistische kerk
youtu.be/BK_ziozNyFI

Museum night, aub.edu.lb/museum_archeo/Pages bezocht. Om 10 uur sloot het museum, toch nog anderhalf uur kunnen rondkijken. Weer een collectie van duizenden jaren oude voorwerpen, alsof het niks is.

Vandaag bezocht ik ook Aanjar, stad van het Umayyad kalifaat in de 8ste eeuw, dat heerste over een gebied van de Indus-vallei tot Zuid-Spanje. Oorspronkelijk had ik dit bezoek niet in de planning, maar het is onderdeel van alle dagtochten vanuit Beiroet.
Het reisadvies voor Aanjar is namelijk nog steeds negatief vanwege de nabijheid van de grens met Syrië. De grens Libanon-Syrië ligt op de top van de bergen op de achtergrond in de foto's.

Een kilometer van de tempels in Baalbek ligt de grootste monoliet ter wereld, meer dan 1000 ton. Het was als bouwmateriaal voor de Jupitertempel bedoeld en werd pas in de jaren '90 ontdekt door iemand die ging graven in de afvalstortplaats waarvoor deze locatie werd gebruikt.

Naast de Romeinse tempels in Baalbek een Shiitische moskee en de Melkitische Grieks Katholieke kerk gewijd aan Sint Barbara, die in Baalbek zou zijn geboren. Baalbek is overwegend Shiitisch en een bolwerk van Hezbollah. Voor de tempelingang staan verkopers met Hezbollah t-shirts.

Show more
Eric's mastodon instance

This is the personal Mastodon of Eric Beckers, hosted by Masto.host