And today stage 3 of my cycling trip, 108 km from Mainaschaf through Aschaffenburg, Miltenberg an several smaller places to Bad Mergentheim. I left the route along the Main, followed the small river Erf for some time, crossed a hill and joined the Tauber river.

Yesterday day 2 of my cycling trip, 117 km from Bingen to Mainaschaff. Many bad cyclepath in the first part around the city of Mainz, but it turned to be a nice and beautiful trip through a forest area and along the Main river.

Todays cycletrip: from Remagen to Bingen, 115 km along the Rhine plus some extra km's steep uphill to see the view and the Günderrodehause, which appeared in this film series many times: en.m.wikipedia.org/wiki/Heimat

Camping in Remagen, start of my cycle tour along the Rhine, Main, Tauber, Altmühl, Danube and Tisza.

M'n Garmin raakt weer eens helemaal van slag, er is overlap tussen de afzonderlijke OpenCycleMap-bestanden van Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Nu die van Duitsland maar uitgebreid met losse tegels. garmin.openstreetmap.nl

gpx-bestandjes aan het maken voor mijn fietstocht naar Hongarije/Servië/Roemenië. Mijn garmin is heel fijn, maar kan geen lange routes aan, dus gpx van europafietsers.nl/fietsroutes/ … werkt niet. Heb ook de bijbehorende routeboekjes gekocht, maar in de praktijk vind ik mijn Garmin Edge 810 handiger voor het navigeren.

Blitzortung, ook een nuttige app voor tijdens mijn fietsvakantie.

De duinen bij Castricum zijn in tegenstelling tot de duinen bij Katwijk dichtbegroeid.

Fietstocht richting Den Helder via fietsroute LF1b, nu in de duinen bij Katwijk.

Vandaag bezocht ik ook Aanjar, stad van het Umayyad kalifaat in de 8ste eeuw, dat heerste over een gebied van de Indus-vallei tot Zuid-Spanje. Oorspronkelijk had ik dit bezoek niet in de planning, maar het is onderdeel van alle dagtochten vanuit Beiroet.
Het reisadvies voor Aanjar is namelijk nog steeds negatief vanwege de nabijheid van de grens met Syrië. De grens Libanon-Syrië ligt op de top van de bergen op de achtergrond in de foto's.

Een kilometer van de tempels in Baalbek ligt de grootste monoliet ter wereld, meer dan 1000 ton. Het was als bouwmateriaal voor de Jupitertempel bedoeld en werd pas in de jaren '90 ontdekt door iemand die ging graven in de afvalstortplaats waarvoor deze locatie werd gebruikt.

Naast de Romeinse tempels in Baalbek een Shiitische moskee en de Melkitische Grieks Katholieke kerk gewijd aan Sint Barbara, die in Baalbek zou zijn geboren. Baalbek is overwegend Shiitisch en een bolwerk van Hezbollah. Voor de tempelingang staan verkopers met Hezbollah t-shirts.

De Jupitertempel en Bacchustempel in Baalbek, Libanon. De Jupitertempel is de grootste Romeinse tempel ter wereld en net als de Bacchustempel is die gebouwd op oudere tempels die er eerder door de Feniciers en Grieken waren neergezet. Echt een indukwekkende plek.

Even lekker zitten op het terras van mijn hotel in Deir el qamar.

Een van de langst door mensen bewoonde stukjes aarde, Byblos, Libanon, gesticht 7000 jaar geleden. Egyptenaren, Grieken, Feniciërs, Romeinen, Perzen, Arabieren, Kruisvaarders, Fransen, allemaal hebben ze letterlijk hun steentje bijgedragen.

Loop je bij een of ander instortend krot (opletten voor naar beneden suizende brokstukken) een andere straat in en dan zie je dit weer. t.co/BtLd2rhUCt

Show more
Eric's mastodon instance

This is the personal Mastodon of Eric Beckers, hosted by Masto.host