De duinen bij Castricum zijn in tegenstelling tot de duinen bij Katwijk dichtbegroeid.

Fietstocht richting Den Helder via fietsroute LF1b, nu in de duinen bij Katwijk.

Vandaag bezocht ik ook Aanjar, stad van het Umayyad kalifaat in de 8ste eeuw, dat heerste over een gebied van de Indus-vallei tot Zuid-Spanje. Oorspronkelijk had ik dit bezoek niet in de planning, maar het is onderdeel van alle dagtochten vanuit Beiroet.
Het reisadvies voor Aanjar is namelijk nog steeds negatief vanwege de nabijheid van de grens met Syrië. De grens Libanon-Syrië ligt op de top van de bergen op de achtergrond in de foto's.

Een kilometer van de tempels in Baalbek ligt de grootste monoliet ter wereld, meer dan 1000 ton. Het was als bouwmateriaal voor de Jupitertempel bedoeld en werd pas in de jaren '90 ontdekt door iemand die ging graven in de afvalstortplaats waarvoor deze locatie werd gebruikt.

Naast de Romeinse tempels in Baalbek een Shiitische moskee en de Melkitische Grieks Katholieke kerk gewijd aan Sint Barbara, die in Baalbek zou zijn geboren. Baalbek is overwegend Shiitisch en een bolwerk van Hezbollah. Voor de tempelingang staan verkopers met Hezbollah t-shirts.

De Jupitertempel en Bacchustempel in Baalbek, Libanon. De Jupitertempel is de grootste Romeinse tempel ter wereld en net als de Bacchustempel is die gebouwd op oudere tempels die er eerder door de Feniciers en Grieken waren neergezet. Echt een indukwekkende plek.

Even lekker zitten op het terras van mijn hotel in Deir el qamar.

Een van de langst door mensen bewoonde stukjes aarde, Byblos, Libanon, gesticht 7000 jaar geleden. Egyptenaren, Grieken, Feniciërs, Romeinen, Perzen, Arabieren, Kruisvaarders, Fransen, allemaal hebben ze letterlijk hun steentje bijgedragen.

Loop je bij een of ander instortend krot (opletten voor naar beneden suizende brokstukken) een andere straat in en dan zie je dit weer. t.co/BtLd2rhUCt

By through the village of in . I was lucky to have some space near the back window of the train to take pictures. Unfortunately the weather was rather bad.

Straks knollenvoer uit de oven...pompoen, pastinaak, kweepeer, winterpeen, rode ui, knoflook, kipdijfilet, olijfolie, kruiden, peper en zout.

The village of Gaupne and the Jostedal Glacier as seen from Molden,

Naar reisboekhandel stanley-livingstone.eu in Den Haag geweest. Fietsroutegidsen Nederland - Hongarije/Roemenië en biografie van Alexander von Humboldt gekocht.

In 2011 and 2012 I toured through on my own. Because the historical villages Hongcun and Xidi were difficult to reach by public transport, I booked a day tour with a tour group. Me as the only westerner in a group of appr. 45 Chinese. Maybe since I speak some Chinese it was a very nice day.

Show more
Eric's mastodon instance

This is the personal Mastodon of Eric Beckers, hosted by Masto.host