Show more

Fietstocht richting Den Helder via fietsroute LF1b, nu in de duinen bij Katwijk.

Vandaag met de telepherique van Jounieh naar Harissa geweest, 530 meter omhoog in enkele minuten. Prachtig uitzicht over de kust ten noorden van Beiroet. Bovenop de berg staat een groot beeld van "Notre dame de Liban", naast een modernistische kerk
youtu.be/BK_ziozNyFI

Museum night, aub.edu.lb/museum_archeo/Pages bezocht. Om 10 uur sloot het museum, toch nog anderhalf uur kunnen rondkijken. Weer een collectie van duizenden jaren oude voorwerpen, alsof het niks is.

Vandaag bezocht ik ook Aanjar, stad van het Umayyad kalifaat in de 8ste eeuw, dat heerste over een gebied van de Indus-vallei tot Zuid-Spanje. Oorspronkelijk had ik dit bezoek niet in de planning, maar het is onderdeel van alle dagtochten vanuit Beiroet.
Het reisadvies voor Aanjar is namelijk nog steeds negatief vanwege de nabijheid van de grens met Syrië. De grens Libanon-Syrië ligt op de top van de bergen op de achtergrond in de foto's.

Een kilometer van de tempels in Baalbek ligt de grootste monoliet ter wereld, meer dan 1000 ton. Het was als bouwmateriaal voor de Jupitertempel bedoeld en werd pas in de jaren '90 ontdekt door iemand die ging graven in de afvalstortplaats waarvoor deze locatie werd gebruikt.

Naast de Romeinse tempels in Baalbek een Shiitische moskee en de Melkitische Grieks Katholieke kerk gewijd aan Sint Barbara, die in Baalbek zou zijn geboren. Baalbek is overwegend Shiitisch en een bolwerk van Hezbollah. Voor de tempelingang staan verkopers met Hezbollah t-shirts.

De Jupitertempel en Bacchustempel in Baalbek, Libanon. De Jupitertempel is de grootste Romeinse tempel ter wereld en net als de Bacchustempel is die gebouwd op oudere tempels die er eerder door de Feniciers en Grieken waren neergezet. Echt een indukwekkende plek.

Spare time for an extra day trip from , thinking about going to Jounieh/Harissa or Tripoli. Not sure yet

Even lekker zitten op het terras van mijn hotel in Deir el qamar.

Op naar het dorp Deir el qamar in het Shoufgebergte vanuit Beiroet. Er is geen openbaar vervoer, dus weer spannend hoe lang het duurt voordat ik een minibusje in de goede richting vind.

"If you rode a bicycle you'd be home by now"
Héél soms zie je een durfal op een fiets hier, maar je moet er wel moed voor hebben in Beiroet.
youtu.be/n4XGFRQzCpU

Een van de langst door mensen bewoonde stukjes aarde, Byblos, Libanon, gesticht 7000 jaar geleden. Egyptenaren, Grieken, Feniciërs, Romeinen, Perzen, Arabieren, Kruisvaarders, Fransen, allemaal hebben ze letterlijk hun steentje bijgedragen.

Loop je bij een of ander instortend krot (opletten voor naar beneden suizende brokstukken) een andere straat in en dan zie je dit weer. t.co/BtLd2rhUCt

Wie Beiroet wil ontwaren heeft aan een paar dagen echt niet genoeg, heksenketel vol totale tegenstellingen. Verschillende culturen, religies, talen, hypermodern, ultraorthodox, alles door elkaar.

Al 11 jaar woon ik niet meer in Amstelveen, maar als de sneltram die je 10 jaar lang bijna iedere dag hebt gebruikt wordt vervangen, dan voelt dat een beetje raar. Vooral het geluid van de 51 is uniek, nooit ergens anders gehoord.
at5.nl/artikelen/192080/allerl

Wie haakt aan? 10 maart op de fiets naar de in Amsterdam! Route Zoetermeer - Leidschendam - Voorschoten - Sassenheim - Nieuw-Vennep - Aalsmeer - Amstelveen - Amsterdam
docs.google.com/document/d/1Qf

Haha, Toyota is getting totally burnt in the comments to this commercial 🤣

Toyota is bashing EV's and making misleading claims about "self charging". Fact is Toyota itself is left behind.

I do personally own a hybrid Auris, nice car for now, but Toyota's efforts for fuel efficiency and independence from fossil fuel seem to have stopped. Don't see why my new car should be again a Toyota.
youtu.be/okIHHOY95Sg

Eric boosted

Breaking: The text of #Article13 and the #EU #Copyright Directive has just been finalised

juliareda.eu/2019/02/eu-copyri

Please reshare widely and **take action**. This has the potential to endanger the #internet as we know it, making it more and more composed of only large platforms.

This has the possibility of killing #alternative #socialmedia projects and small #startups trying to compete with the big #corporations.

Show more
Eric's mastodon instance

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!